fbpx

OTTHONI JÁTÉK | MOZOGJUNK MÁR EGY KICSIT

benti mozgásos játékok
Előtted van az, amikor esik az eső/hull a hó/40 fok van kint ( akár+, akár -) és már minden játékot kipróbáltatok, a gyermeked fel alá futkározik, kanapén, na meg a fejeden is ugrál? Ez mondjuk nem egy kellemes pillanat az életünkből, de óriási mázli, hogy ezt simán azzá, mármint kellemessé lehet tenni. Úgy hívják a megoldást, hogy aktív benti játékok. 

Az aktív játék minden olyan játék, amely lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy felgyorsítsák a pulzusukat. Az én pulzusom már a kanapén való ugrálástól is felgyorsult, ezért azt találtam ki, hogy ezt a fajta játékot irányítani fogom.

Nem titok, hogy az aktív játék döntő fontosságú gyermekünk fejlődése szempontjából. Nemcsak az izmokat, a motoros készségeket és a koordinációt erősíti, hanem az egészséges agy fejlődéshez is fontos. Ha ez nem lenne elég: segít a gyerekeknek növelni az edzettséget, csökkenti a testzsírt, erősíti a csontokat és az izmokat, javítja ( jelentősen) az általános hangulatot és elősegíti a megismerést.

Attól függően, hogy hol élsz, vagy milyen az időjárás kint, nem mindig könnyű kivitelezni az aktív játékidőt. Az udvar tele lehet hóval vagy sáros fűvel, a parkot bezárhatják az építkezés miatt, vagy globális világjárványt élhet át a világ, és átmenetileg bezárhatnak bölcsődéket, óvodákat.

Annak ellenére, hogy a kinti világ tökéletes ürügynek tűnik arra, hogy összegömbölyödjetek és mondjuk  filmet nézzetek ( neem , viccelünk, sose szoktunk tévét nézni, sicc), fontos, hogy gyermeked minden nap megmozgassa testét, elméjét és úgy általában véve önmagát. 

Példák az aktív játékra

  • Mászás
  • Egyensúlyozás
  • Csúszás
  • Lépegetés
  • Biciklizés
  • Jóga 

Például mivel játszunk?

Néhány példa az aktív játékokra:

  • háromszög és rámpa készlet
  • hinta, palló
  • Csúszda
  • labdamedence

A mi kedvenceink azok a játékok elsősorban, amik a játszótéri játékokat utánozzák, csak kicsiben, így különösen szeretjük a MyMiniversum-os mozgásfejlesztő játékokat.

Szivárvány hinta

Ez egy többfunkciós játék, igazából a gyerekek, na meg a ti fantáziátok szab határt a használata során. Mászóka,  híd, pult a szerepjátékokhoz, alagút, lépcső, csúszda, ház vagy akár piknik asztal is lehet. És egész biztos, hogy hagytunk ki még egy csomó mindent, amire használni lehet. Nyír rétegelt falemezből készült, és max 30 kilogrammig terhelhető.

Hajlított fa mászóka

A már járni tudó gyerekek is óriási elánnal tudnak ezzel a játékkal játszani, a nagyobbaknál mindennapos bevetésre kerül majd. Felmászhat, lemászhat, átmászhat, leugorhat róla, miközben fejlődnek az izmai, a nagy motoros képességei és a testtudata is. Szintén 30 kilogrammig lehet terhelni, nyírfából és tömörfából készült.

Háromszög mászóka kétoldalú rámpával

Végére hagytuk a legnagyobb kedvencünket: a háromszög mászókát, amit kétoldalú rámpával együtt tudtok megvásárolni. A mászókát ugyanúgy tudjátok használni, mint a hajlított verziót, de a rámpa miatt ebben még több játék lehetőség van.

Az egyik fele csúszdaként is használható, a másik fele kis kapaszkodókkal van ellátva, így egy extra felület, ahol az ügyességet lehet próbára tenni! Összecsukható a mászóka, méretben ideális a bölcsis, óvodás korú gyerekeknek.

Nem is olyan rossz bent lenni igaz?

További cikkei

Kategóriák

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket