fbpx

HÚSVÉTI TOJÁSFESTŐ ÖTLETEK

Húsvéti tojásfestés minimag
A Húsvéti tojásfestés a kedvenc tevékenységünk ebben az ünnepi időszakban. Nem véletlenül írtunk már róla tavaly is. Idén sem szeretnénk titeket inspiráció nélkül hagyni, úgyis ráér mindenki ( ja nem), úgyhogy íme a 2021-es év Minimag tojásfestési ötletei.

Az ötletek száma egyébként végtelen, hála az internetnek. Üljetek le az asztalhoz, legyen ez egy közös program. Még, ha idén nem is lesz locsolkodás ( mondjuk ezt kicsit se bánom), a lakást akkor is fel tudjátok díszíteni a szebbnél szebb tojásokkal.

VIRÁGOS HÚSVÉTI TOJÁSOK

Virágos húsvéti tojás festő ötletek a Minimagon
Virágos húsvéti tojás festő ötletek a Minimagon

Íme egy tízperces tojásfestő ötlet, a kemény tojásokon kívül szükséged lesz némi apró virágra, petrezselyemre mondjuk és kézműves, átlátszó ragasztóra.

Forrás: Sayyes

Virágos húsvéti tojás festő ötletek a Minimagon

Némi művészi véna kell a következő tojás projecthez, a képen papírmasé tojásokat láttok. Lényeg, hogy akril festékkel feketére festitek, ceruzával virágformákat rajzoltok rájuk, amit aztán meg is festetek, szintén akril festékkel. Végül, ha szeretnéd, lakkal átfestheted őket.

Forrás: thehousethatlarsbuilt

MOZGÓ SZEMŰ HÚSVÉTI TOJÁSOK

Mozgo szemu húsvéti tojások a Minimagon
Mozgo szemu húsvéti tojások a Minimagon

Nálunk rengeteg mozgó szem matrica van, imádjuk őket használni, és mint látjátok a tojásokon is jól mutatnak, de legalábbis viccesen. A kemény tojásokat házi festékkel fessétek le:

Keverjetek össze egy teáskanál ecetet, ½ csésze forrásban lévő vizet és 3-5 csepp ételfestéket egy edényben, és óvatosan tedd bele a tojást. Tegyél még hozzá vizet, ha nem lepi el a tojást ( nem merül el). Hagyd a vízben ülni 2-5 percig, de a szín ellenőrzéséhez rendszeresen emeld ki a tojást a csészéből. Így tudod elérni a kívánt színt.

Ha megszáradtak a tojások jöhet a mozgó szemmatrica ragasztás.

Forrás: Ohhapyday

BOHO NYUSZI HÚSVÉTI TOJÁSOK

Ha van otthon elfekvőben néhány szalag és fehér karton a nyuszi füléhez, (amiket ragasztó pisztollyal tudsz rögzíteni), máris lehetőséged nyílt a boho nyuszik elkészítésére.

A szemeket alkoholos, vékony filctollal rajzoljátok fel.

Forrás: studioeva

MONOKRÓM GYEREKSZOBÁKHOZ MONOKRÓM HÚSVÉTI TOJÁSOKAT.

MONOKRÓM GYEREKSZOBÁKHOZ MONOKRÓM TOJÁSOKAT.

Szeretjük a monokróm gyerekszobákat, nem véletlenül írtunk róluk itt. Ha van otthon fekete karton lapotok, vagy esetleg fekete/szürke matricalapok, akkor könnyen elkészíthetitek ezeket a fekete-fehér tojásokat.

Vágjatok darabokat a papírból, majd rendezzétek a tojásokon formákba, vagy éppen ellenkezőleg, összevissza ragasszátok fel őket.

Forrás: mottesblog

afrikai mintas husveti tojas minimag
afrikai mintas husveti tojas minimag

Szintén a monokróm tojások táborához tartoznak ezek az afrikai ihletésű tojások. A készítő dekor tojásokat használt, mi most rátok bízzuk, hogy melyiket használjátok. Szükségetek lesz még fekete/fehér kréta festékre ( ha nem dekor tojásokat használtok) , és fekete és fehér akryl filcre.

Forrás: aliceandlois

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket