fbpx

Hogyan válasszak iskolatáskát? – nem is olyan nehéz a választás

Hogyan válasszak iskolatáskát?

Valószínűleg, rögtön a felvételi értesítő után, az iskolatáska vásárlás lesz az a pont, ami végérvényesen kimondja: SULIBA MEGY A GYEREKEM.

És mindjárt el is érkeztél, ahhoz a ponthoz, ami a legtöbb fejtörést fogja okozni: milyen iskolatáskát válasszak?, hiszen csillió táskából fogsz tudni választani, kicsit sem lesz könnyű. És ugyanez lesz a helyzet, ha felsős lesz, sőt még középiskolában szükség lesz hátizsákra, bármilyen hihetetlen:).

Arra gondoltunk, hogy végig vesszük azokat a pontokat, amikre figyelned kell majd az iskola táska vásárlásnál, választásnál.

Egy fő szempont van, amire minden esetben figyelni kell: 

Elengedhetetlen az erős, tartós iskolatáska, amely egyenletesen csökkenti a súlyt és megkönnyíti a nehéz terhek elosztását, 

mivel a peremig megtöltött vékony sima hátizsákok idővel nyaki, váll, és hát  problémákat okozhatnak.

TUDTAD? A nehéz iskolatáskák a gyermekek hát-, nyak- és vállfájdalmának egyik fő oka.

Ellenőrizd a TESTTARTÁST és az ILLESZKEDÉST

Noha a táska stílusa és színe fontosabb lehet a gyermeked számára, azt is előtérbe kell helyeznetek, hogy olyan hátizsákot szerezzetek be, amely a lehető legkíméletesebb a nyakán, a vállán és a hátán. És erre az egonomikus táskák a legalkalmasabbak. 

Az ergonomikus táskák a válltól a medencéig terjesztik a súlyt, és együtt nőnek a gyerekkel, 110 cm-től 150 centiméterig kényelmesen állítható.

BEARREX ERGOBAG PRIME DINÓS, ZÖLD ISKOLATÁSKA ELSŐSÖKNEK
SHOOBIDOOBEAR ERGOBAG PRIME, UNIKORNIS ISKOLATÁSKA ELSŐSÖKNEK minimag
SHOOBIDOOBEAR ERGOBAG PRIME, UNIKORNIS ISKOLATÁSKA ELSŐSÖKNEK

Az ERGOBAG táskák ( korábban itt olvashattál róla ) pont ilyenek, meg még persze sok minden mást is tudnak.

Nemcsak a vállpántokat, hanem a magasságot is lehet rajtuk állítani, különleges extra kiegészítőkkel rendelkeznek. 

ergobagiskolataskaelsosoknek_minimag

Az ERGOBAG a modern trekking hátizsákokat vette alapul a táskák kifejlesztéséhez. Így a táskák állítható magasságú mellpánttal rendelkeznek. Ez az öv biztosítja, hogy a vállpántok nem  fognak elcsúszni, a puha csipőöv a súlyt áthelyezi a gyermeked válláról a stabil csípőcsontokra.


A táska legfontosabb eleme a gerincoszlop alakú alumínium sín. Ez biztosítja az ergonómikus táska alakját és stabilitását. Ráadásul innovatív húzózsinórral rendelkezik, amely összenyomja a táska tartalmát, ezzel közelebb hozza a hátizsákot a gyermeked hátához.

Ahogy nő a gyermek, úgy tudod szabályozni a magasságához a táskát.

Az ergonomikus-iskolataska.hu webshopban találjtok a legnagyobb ergonomikus iskolatáska választékot, PRIME, CUBO, és a legújabb ECOHERO PRIME táskák mellett egyébkén nagyobb 10-16 éves korosztály számára is találtok szuper táskákat.

MIÉRT FONTOS A TÁSKA ANYAGA?

Egy átlagos hátizsák 100%ban műanyag. Ez azt jelenti, hogy óriási terhet ró a környezetre, és ráadásul az előállítása sem túl környezetbarát. Az, hogy miből készült a táska meghatározza, annak súlyát, légáteresztő képességét és tartósságát.

Az Ergobag legújabb kollekciója, ami az ECOHERO elnevezést kapta: különleges, a fenntarthatóság szempontjából úttörő anyagból készült.

A teljes gyártási folyamat során ( és valljuk be nem kis dolog, hiszen egy hátizsákon millió alkatrész van) olyan anyagokat használtak,  amelyek minimális negatív hatást gyakorolnak az emberekre és a környezetre.

A kulcsszó az ALGA és a RICINUS olaj.

Az algák a leggyorsabban növekvő növények a földön, és az ökoszisztémák egyik fontos alkotóelemei. Az algabiomassza feleslegét használja fel az Ergobag az új hátizsák kollekcióhoz, annak vállpántjaihoz. A csattok pedig 60% ricinusolajból készülnek. Ez a nyersolajból készült műanyag erőforrás-megtakarító és a megújuló energia alternatívája!

Elképesztően menő!!!

LAMASINBEARJAMAS ERGOBAG ECOHERO PRIME ISKOLATÁSKA, 6-10 ÉVESEKNEK minimag
LAMASINBEARJAMAS ERGOBAG ECOHERO PRIME ISKOLATÁSKA, 6-10 ÉVESEKNEK
ROBOTBEAR ERGOBAG ECOHERO PRIME ISKOLATÁSKA, 6-10 ÉVESEKNEK

És a non plus ultra: Az ERGOBAG  cég a ClimatePartnerrel együttműködve kiszámítja az ECO-HERO gyártásával okozott CO₂ -kibocsátást, és kompenzálják azokat erdő telepítéssel.

Íme a 21. Századi öko tudatos gondolkodás gyártói oldalról.

Vásárlói oldalról nézve: egyrészt egy tökéletes táska birtokosai lehetünk, amelyek megfelelnek az összes gerinc orvosok által támasztott követelmények, minimalista kinézetükkel azonnal magukra hívják a figyelmet. 

Tudatos vásárlóként egy olyan táskát vehettek meg, ami éveken át végig kísérhet titeket az iskolai úton, és mindeközben KÖRNYEZET BARÁTOK vagytok.

KÖNNYEBB FELSZERELÉS

 

Vannak olyan helyzetek, amikor nem szükséges a teljes iskolai felszerelést bevinni, esetleg lazább napot tartanak a suliban. Ezekre a helyzetekre tökéletesek az ERGOBAG PRIME táskák, illetve a MINI táskák, amik akár egy kirándulásra is tökéletesek. A Mini hátizsákok méretei 19 x 15 x 26 cm, térfogatuk 7 liter és üres súlya mindössze 330 gramm.

LÁTHATÓSÁG

Egy másik fontos szempont az iskolatáska választás során  a gyermek láthatósága és ezáltal biztonsága. Ha megnézitek az ERGOBAG táskákat, akkor látjátok, hogy bizonyos pontokon visszaverő anyaggal rendelkezik , amely visszatükrözi a beeső fényt, például egy autó fényszóróit. 

Ezenkívül opcionális biztonsági szetteket lehet rögzíteni az iskolatáska oldalához cipzárral . Ezek mindegyike világító anyagokból készül, és növelik a láthatóságot, különösen alkonyatkor és sötét napokon.

KINÉZET

ERGOBAG MATRICÁK ISKOLATÁSKÁHOZ - KLETTIES
ERGOBAG MATRICÁK ISKOLATÁSKÁHOZ - KLETTIES

A stílus maga az ember igaz? Ezt az ERGOBAGnél is tudják, épp ezért ti magatok dönthetitek el, hogy milyen kiegészítőkkel ruházzátok fel, vagy éppen szabjátok személyre az iskolatáskát.

A mi kedvenceink a kulcstartók ( HANGIES) és a matricák (KLETTIES). Ne klasszikus matricákra gondoljatok, hanem különleges, kifejezetten az ERGOBAG táskákra tervezett tépőzárás matricákra

Összegzés | Mire kell figyelni iskolatáska vásárlás során

Ha további kérdésetek lenne, keressétek Ágit, az ergonomikus-iskolataska.hu webshop tulajdonosát.

ISKOLATÁSKA STORY

Forrás:gerrymountaineering

Hosszú éveken, évszázadokon át, a gyerekek egy bőr-vagy szövetszíjjal ( többnyire övvel) csomagolták össze a könyveinket, füzeteiket, amit aztán nagy lóbálva vittek magukkal.

1938-ban Gerry Outdoors feltalálta az első cipzáras hátizsákot, de a hátizsákokat továbbra is elsősorban túrázáshoz, táborozáshoz és alpesi kikapcsolódáshoz használták.

Az 1930-as és 60-as évek között néhány gyerek iskolai és iskolai kirándulásokhoz vászon, vagy bőrzsákot is használt, egyetlen hevederrel, vagy éppen miniatűr aktatáskákat, amelyeket általában csak úgy „táskának” hívtak.

Minden megváltozott, amikor feltalálták az első könnyű, nejlon,  nappali hátizsákot, és megnyílt az ajtó az iskolatáskák, hátizsákok újratervezése előtt.

A slusszpoén, hogy mind Gerry Outdoors, mind a JanSport azt állítja, hogy ő volt az első, aki létrehozta az első nejlon hátizsákot.

További cikkei

Kategóriák

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket