fbpx

Vedd magadra a történelmet- inspiráló nők kislány ruhákon

piccolinaminimag10

Semmi képpen se szeretnénk szó nélkül elmenni a Piccolina tavaly november végén piacra dobott „Trailblazer tee” nevet kapott kollekciója mellett.

A Piccolina egy olyan küldetés-orientált életmódmárka, amely a lányok énerősítésére és a nemi sztereotípiák megtörésére készült. Legyen akár kisbaba, totyogó, aki hordja a ruháikat, akár nagy lány, mind tudja, hogy nincs olyan, amit ne valósíthatnak meg az életben. A  mai fiatal lányok a holnap útmutatói és problémamegoldóik legyenek, legyenek lázadók.

Szeretnék letörni azokat a nemi sztereotípiákat, amelyek elriasztják a lányokat a bátor, kíváncsi és tudományos gondolkodástól. Az ehhez a gondolkodásmódhoz kapcsolódó vizuális megjelenés  szinte minden gyerekruhába és termékbe beágyazzák.

Teljes párhuzamot tudok vonni a kollekció és  kedvenc könyv sorozatunk között:

ESTI MESÉK LÁZADÓ LÁNYOKNAK

A trailblazer tee gyűjtemény 13 inspiráló nő portréját tartalmazza. Feltörekvő művészek illusztrálták a kislány pulcsikat, ezúton is tisztelegve számos női vezető előtt, köztük Malala Yousafzai, Frida Kahlo, Ruth Bader Ginsburg A ruhák bevételének egy része olyan nonprofit szervezetekhez kerül , amelyek támogatják a lányok oktatását és egyenjogúságát, mint például a Malala Fund és a Step Up.

De nézzük a kollekciót, ámulat és bámulat:

Ruth Bader Ginsburg az első nő, akit kineveztek a Columbia University professzorának; Ada Lovelace Lord Byron lánya,az első női programozó; Annie Smith Peck a leghíresebb női hegymászó.

Mae Jemison az első afroamerikai nő az űrben

Susan B Anthony a női választójog mozgalom ikonja és vezetője, úttörője volt a nők közötti egyenlőség megteremtésének; Alice Ball az első nő és első afro-amerikai, aki diplomát kapott a Hawaii Egyetemen, és ő volt az egyetem első női kémiai professzor.

Alice Ball

Frida Kahlo

Sylvia Earle volt az Egyesült Államok Nemzeti Óceáni és Légköri Adminisztrációjának első női tudósa,

és a Time Magazine által megválasztott első Hero for the Planet 1998-ban. Kutatása célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a világ óceánjának szennyezéséből fakadó veszélyekre.

Képtelen vagyunk megunni a képeket, és teljes mellszélességgel lelkesedünk.

Mennyire erősek, és lázadóak voltak ezek a nők, nem engedtek mások befolyásának, igaz  vezetőkké váltak. Úttörők lettek egy férfiak álatal vezetett világban, mertek mást, másképp gondolni.

BÜSZKÉK VAGYUNK RÁJUK.

Ha tovább olvasnál gyerek divat témában, akkor ez is tetszeni fog:

Mini Boden Harry Potter kollekció- Divat gyerekeknek

 

Ha a legmenőbb gyerekboltok kínálatában néznél körül:

Irány a Minipiac

Képek forrása: Piccolina

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket