fbpx

Készítsd el életed sós karamellkrémjét ( dulche de leche) – ünnepi finomság

sós karamellkrém

Számomra az egyik legnagyobb öröm étkezés során, amikor az édes és a sós íz találkozik, és mindezt harmóniában, egymást kiegészítve teszik. Valóban, olyan ez, mint a tökéletes házasság, igaz?

Nos, de mire is van szükség akkor, ha ezt a harmonikus íz világot mi is szeretnénk elkészíteni otthon?
Első körben 25 perc szabad időre. Bizony, nem kell több!

3 dl sós karamellakrém hozzávalói:

30 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
¼ teáskanál jó minőségű tengeri só
1 dl tej

2 dl habtejszín

Egy lábasba öntsük bele a 30 dkg cukrot úgy, hogy vékonyan elterüljön. Alacsony lángon, aranyszínűre karamellizáljuk. Ezt követően a vajat és a sót tesszük az edénybe, majd óvatosan fel kell önteni az előzetesen felmelegített tejes-tejszínes keverékkel. Sűrűre főzzük, majd sterilizált üvegekbe tölthetjük.

Fogyasztás: önmagában kanalazgatva is nagyon ízletes, de szuper választás egy fagylalt mellé, kekszhez, esetleg kávéhoz is. Nyitást követően érdemes 3-4 napon belül elfogyasztani, azonban zárt üvegben hetekig eláll.

Minimag tipp: kisebb üvegekben ideális kézzel készített ajándék lehet, és a szeretteink is nagyon örülnek majd Neki!

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket