fbpx

EGYÜK HALLOWEENESRE MAGUNKAT – GYEREKBARÁT / CSALÁDI HALLOWEEN RECEPTEK

gasztroborito (1)
Ha a te szemed fénye is vonzódik a Halloween-hez, akkor lepd meg egy kísértetiesen jó halloweeni ebéd menüvel, az igazán gyerekbarát kategóriából.
Halloween jelmezes gyerekek

Bár ez az ősi kelta hagyomány nem ragadt meg annyira a magyar köztudatban, mint mondjuk a Valentin-nap, ennek ellenére a gyerekek között nagyon népszerűvé vált.  Bár anyaként egy kicsit ódzkodom a sok szellemtől, póktól stb, ha előveszem a gyerek énemet tökéletesen megértem őket.

Mekkora királyság már, hogy ezen a napon szabadon lehet beöltözni boszorkánynak?!

Nem véletlen, hogy a MINIMAG HÍRLEVÉL-re feliratkozók most szörnyen jó HALLOWEEN SZÍNEZŐT kapnak ajándékba.

Sőt, ha szeretnéd, az előző hírlevelünkben ajándék HALLOWEEN képet is elküldjük neked, csak írj nekünk Messengeren.

Az ünnepről néhány szó röviden, és máris rátérünk a halloweeni finom menüre, amit Gourmet Baba Vikije küldött el nekünk, letölthető receptkártyákkal.

halloween jelmezben gyerekek jelmezben

Szóval az ünnep, ami nem mellesleg Amerikában az egyik legnépszerűbb ünnep, és egyúttal óriási üzlet, aminek során napok alatt több százmillió dollárt költenek el az emberek, és a töktermesztők nagyjából félmillió tonna tökkel állnak rendelkezésükre, tehát a Halloween egy pogány eredetű ünnep. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit. * Forrás Wikipedia

A keresztény egyház a Mindenszentek ünnepének áthelyezésével ( 835 IV Gergely Pápa először október 31-re helyezte át az ünnepet, majd később november 1 lett.) próbálta a pogány szokásokat felülírni. Maga a Halloween elnevezés valamikor a 16. században alakult ki.

A mindenszentek előtti éjszakát az írek All Hallows Even (even = evening, Minden Szentek Estéje) –nek nevezték, a skótok ezt egyszerűsítették Halloweenre.

Eme rövid kitekintő után nézzük a HALLOWEEN-I EBÉD MENÜNKET:

Kezdjük egy kiadós sütőtök levessel, de nem ám a simára gondolunk, hanem az ALMÁS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES CROUTON-NAL változatra. Kb 45 perc alatt készül el, és mennyei lesz.

Mivel a leves nagyon laktató, ezért nem szükséges hozzá 2. főétel, jöhet a csodás HALLOWEEN MUFFIN, hogy hogy nem ez is sütőtök alapú.

Jöhet a receptkártya? Kattintásra vagy tőlük 🙂 

ALMÁS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES CROUTON

HALLOWEEN MUFFIN

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket