fbpx

KÜLÖNLEGES UTAZÁSRA HÍVUNK TITEKET – A BAJO VILÁGA

Gyere velünk egy különleges utazásra: bemutatjuk neked a BAJO fajátékok világát, és azt is, hogy hol tudod beszerezni őket. A Bajo mögött egy lengyel családi vállalkozás áll: a tervezés és a gyártás is Lengyelországban történik. 1993-ban alapította Wojciech Bajor, aki egyszerre építész, tervező-designer, és forgatókönyvíró. Eddig több, mint 500 fajátékot tervezett és fejlesztett ki, nem egy közülük rangos díjat nyert. A játékok többségét 4 év alatti gyerekeknek tervezik, de a szülők is nagyon hamar elköteleződnek a márka iránt.

HA MÁR CSINÁLSZ VALAMIT, AZT A LEHETŐ LEGJOBBAN CSINÁLD

A Bajo játékokat könnyen meg tudjuk különböztetni a többi fajátéktól: lekerekített alakúak (például egy Bajo-autón kerek nyílások vannak ablakok vagy ajtók helyett). Ráadásul az egyes játékok egyik elemét nem festették fel, ezzel is hangsúlyozva annak egyediségét. A Bajo játékokat gyakran oktatási és rehabilitációs célokra használják. Cégének kezdete óta Wojciech Bajor a gyermekek fejlődésének elősegítésére elkötelezett pedagógiai és oktatási intézményekkel működik együtt, olyan programokon dolgozva, amelyek keretében speciális játékokat terveznek látás- vagy hallássérült gyermekek számára.

NINCS MÖGÖTTES ÜZENET

Wojciech Bajor számára a játékok készítése sokkal mélyebb jelentéssel bír, mint egyszerűen a pénzszerzés egyik módjának. A tervezés minden egyes apró részletét gondosan átgondolja és megalapozott döntéseket hoz a fejlesztéshez. Igazi mérnöki gondolkodás, ugyanakkor számára a legfontosabbak egyértelműen a gyerekek. Bajor szerint a számítógépek nem képesek kellő mértékben fejleszteni a gyermekek képzeletét, ahhoz egy mélyebb megfigyelés kell, amihez a gondosan fejlesztett Bajo játékok hozzá tudnak segíteni. A játékok nem közvetítenek semmilyen szigorúan vett üzenetet, pusztán egy szórakoztató folyamatot indítanak, ahol a gyermek lesz a művész, aki befejezi majd.

BAJO MAGYARORSZÁGON

Manapság a Bajo játékok 35 országban kaphatóak, a legnagyobb piaca Japán és A webshopban kizárólag környezettudatos játékokat, kiegészítőket találunk. A tulajdonost, Mónit megkértük mutassa meg a 4 kedvenc BAJO játékát. Graffaló: mi nagyon szeretjük Julia Donaldson regényeit, a Graffaló pedig az egyik kedvenc olvasmány itthon. A Bajo igazán minőségi, aprólékosan megfestett figurákat készített. Építőkockák: a Bajo építőkockák hihetetlen színei fogtak meg először engem is és a lányokat is, de nagyon jó a felületletük is, a legnagyobb kastély is könnyen megépíthető belőle, nem csúsznak le a darabok egymáson. Törtek fejlesztő játék: valószínűleg azért is szeretem nagyon, mert iskolás lányom is van, de szerintem egy nagyon hasznos játék, vizuálisan szemlélteti a matematikai műveleteket, de akár építőkockának is használható. Mendel fiai egyensúlyozó játék: ebben a játékban maga az ötlet fogott meg a legjobban, mint tudjuk Mendel a genetika atyja, a játék pedig ezt jelképezi azzal, hogy csak 1 barna figura van, de emellett egy szuper egyensúlyozó játék, ami fejleszti a finommotoros képességeket és a koncentrációt is.

UGYE, HOGY KÜLÖNLEGES UTAZÁS VOLT?

 

Népszerű cikkek

Kövess minket