fbpx

NEM IS KIFLI, NEM IS KUKAC – MINIMAG SZUBJEKTÍV KUFLI VÁLOGATÁS

Kufli válogatás a Minimagon
A MINIMAG SZUBJEKTÍV KUFLI VÁLOGATÁSA KÖVETKEZIK, melyben megmutatjuk kedvenc Kufli játékainkat, kiegészítőinket, könyveinket.  

Ősi Kufli rajongók vagyunk,  2 gyermek boldog édesanyjaként követem nyomon a 7 Kuflit, akik az Elhagyatott réten tengetik (mit tengetik, mitképzelek 🙂 viháncolják, bukfencezik, és semmihez se hasonlítható kalandokba merülve élik) mindennapjaikat.

Ha esetleg nem találkoztál volna még velük, akkor tolmácsoljuk a szerző ismertetőjét: Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá meg Fityirc – így hívják őket.
Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.

A mesék beszippantanak és a szereplők részesei lesznek az életeteknek: idéztek a könyvből, felemlegetitek az egyes részeket, kedvenc szereplőt választ a család összes tagja ( még akkor is, ha ez gyakorlatilag lehetetlen. )

MIÓTA IS? 


2013-óta a családunk részesei, amit ezúton is köszönünk Dániel Andrásnak a Kufliuniverzum megteremtőjeként, aki arcot és szöveget ad kuflijainknak.


A MINIMAG SZUBJEKTÍV KUFLI VÁLOGATÁSA KÖVETKEZIK

Olyan  játékokat mutatunk nektek, amik országos kedvencekké váltak nálunk, folyton elővesszük őket, mindennapos társaink lettek. Az a jó, hogy a Kuflikat NEM LEHET NEM SZERETNI, senkit sem hagynak hidegen.

A poénok egy jelentős részét simán lehet, hogy nem értik a gyerekek, mégis azt látják, hogy mi, felnőttek nagyon röhögünk. Persze kell hozzá némi abszurditás iránti fogékonyság, de ez a mai időkben amúgy is a mindennapok része lett, igaz?

Különösen felhívnám a figyelmet a Kuflikon kívüli lakókra , akik olyan kis nyünyők, vagy mik, és sokszor fogalmuk sincs, hogy kerülnek a könyvbe:), vagy éppen teljesen oda nem illő dolgot mondanak:

Olyan lassan repülök, mintha ide lennék nyomtatva

Szerencse, hogy pont most támadt kedvem settenkedni!

Tengerre, kuflik!
Kuflik a láthatatlan réten

Az is teljesen egyértelmű, hogy az Elhagyatott rét kimeríthetetlen tárháza a kalandoknak – még, ha ez első látásra nem is egyértelmű – hiszen most már 15  kötet, és 2 lapozó várja a lelkes olvasókat. És biztos, hogy lesz még folytatás

– Te meg ki vagy? – nézett rá csodálkozva Bélabá.
– Egy mellékszereplő – legyintett a szőrteknőc.

Bélabé kufli

DE MI VAN A KÖNYVEKEN TÚL:

2016-ban a KEDD ANIMÁCIÓS STÚDIÓ, a mesesorozat alapján animációs sorozatot készített, amelynek első része EGY KUPAC KUFLI néven jelent meg. Ezeket Pofánka és Fityirc dísztokban is meg lehet vásárolni, ha éppen ők a kedvenc kufli figurátok. 

2019 őszén debütált a 11 részből  ( és 2 bónuszepizódból) álló MI ÚJSÁG, KUFLIK? mozifilm, amit online is meg tudtok nézni:

Az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza és a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf rendezte a 13 epizódot. A  kuflikat pedig a Jászai Mari-díjas színművész, Scherer Péter utánozhatatlan hangja kelti életre.

A mozgóképet követte 2 HANGOSKÖNYV, szintén Scherer Péter előadásában.

KUFLIK DVD 1. - Egy kupac kufli - Pofánka dísztokban
KUFLIK DVD 1. - Egy kupac kufli - Pofánka dísztokban
Kuflik hangoskönyv
KUFLIK hangoskönyv 1.

Egész biztosan lesz olyan, hogy a 7 Kufliból egy különösen nagy kedvenccé válik: a fiamnál Bélabá, a lányomnál Hilda lett ez a szereplő, ők már a gyerekszoba részei is lettek, mint plüssök.

Bélabá: Ő a legidősebb és legtapasztaltabb, akinek mindig eszébe jut valamiről valamilyen emlék, mint a legtöbb nagyinak, vagy nagypapinak.

Hilda: Szereti a kerti munkát, szeret ültetni, mert nagyon szereti a virágokat. No és persze divatos. Ja, és nagyon rendes, szereti, ha tisztaság van körülötte. Nem lehet csak úgy eldobálni a szötymagot, ha ő ott van.

KUFLIK plüss - Bélabá plüss figura - 27 cm
KUFLIK plüss - Bélabá plüss figura - 27 cm
KUFLIK plüss - Hilda plüss figura - 33 cm
KUFLIK plüss - Hilda plüss figura - 33 cm

Társasjátékok közül megjelenési időrendben visszafelé haladva A kuflik és az esőtáncot ajánljuk nektek: ez egy igazi parti játék, azok közül is a kooperatív fajta, vagyis nem egymást kell legyőzni, hanem össze kell dolgoznunk a cél érdekében: összegyűjteni az esőtánchoz szükséges elemeket, majd eltáncolni azt, mégha elsőre nem is egyértelmű, hogy mit is jelent az Ummogj felszólítás:)

 Egy teljes Kufli társasjáték gyűjtemény tulajdonosává váltunk a Játszd újra, kufli! – társasjátékkal: 4 táblás játékot találunk rajta név szerint a Tengerre kuflik! ( malom), a Szerintem mindenki legyen kufli! ( Ki nevet a végén) , Kuflik a föld alatt (kígyók és létrák), és a Futóverseny az elhagyatott réten, ami szerintem a legizgalmasabb a 4 közül, legalábbis felnőtt szemmel, bár a játszási statisztikánkat nézve a gyerekeké is.

Már csak az a kérdés, hogy ki akar Pofánkával lenni?

A kuflik és az esőtánc
A kuflik és az esőtánc
Játszd újra, kufli! - társasjáték

– Hogy kerül ide ez a lámpa? – kérdezte csodálkozva Titusz.
– Hogy kerül ide bármi is? – tárta szét a kezét Pofánka?

A Kuflinyomozók egy kisebbekre szabott, kuflisított Cluedo játék, amelyhez kapunk 14 rövid történetet is, jobban mondva megismerjük a bűntény előzményeit belőlük.

Most mond meg, nem eltűnt Bélabá legszebb molyrágta nyakkendője? Vagy Valér legkedvencebb urgókötele? Ki tehette el?  Az biztos, hogy nem kufli, mert a gyanúsítottak köre ebben a játékban az Elhagyatott rét többi lakója lesz ( végreeee, ők is szóhoz , vagyis játékhoz jutnak). Így azt kell megvizsgálnuk, hogy példáull van-e köze a Bundás zoknipocoknak, vagy a Labdaszeső csulimásznak ezekhez az eltűnésekhez.

A játék azért is nagyszerű, mert van lehetőség kooperatív és versengő játékra is, rajtatok áll, hogy melyiekt választjátok.

Kuflinyomozók
Kuflinyomozók

A játékok sorát kiegészítjük a kreatív játékokkal, mert unalmas, sötét délutánokon nincs is jobb egy Bélabás matricánál ( maximum két Bélabás matrica).

A MI ÚJSÁG KUFLIK foglalkoztató füzetben 70 matrica felragasztása mellett színeztünk, labirintusoztunk, és rejtvényezünk, míg a Vágj bele, kufli! alkotófüzetében bábszínházat, kukucskálót készíthetünk a gyerekekkel, vagy önállóan, mi szülők, csak mert jó móka. A Varázs készségfejlesztő játékot kipróbálva saját, külön bejáratú kuflis kulcstartót készthetünk, zsugorfóliából, sütő használata miatt ez is szuper időtöltés lesz a sötét, őszi, téli délutánokon.

Mi újság KUFLIK? foglalkoztató füzet
Vágj bele, kufli! - alkotófüzet
Vágj bele, kufli! - alkotófüzet

TUDTAD? A KUFLIKUPI INSPIRÁL!

CSAK ENNYI?

Most komolyan azt hitted, hogy itt a vége:)?

Ha pédául kíváncsi vagy arra, hogy a te gyereked melyik kufli, akkor itt ez a Pagony teszt, amiből seperc alatt ki fog derülni.

Reggeli kakaó ivás kedvenc kuflis bögréből is lehetséges.

Vágd ki a legviccesebb kufli fejet, letölthető sablonnal

Ezekkel a matricákkal ragaszd tele a lakást, tudja meg mindenki mekkora kufli rajongó vagy

Nyomtasd ki, aztán vágd ki és kezdődhet a kufli memória játék

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket