fbpx

Minimag könyvajánló | Digitális nevelés

Digitális Nevelés

Mivel könyvmoly vagyok, számos problémára a könyvekben keresek megoldást.

Ezt úgy kell érteni, hogyha valamilyen nevelésbeli problémával, aktuális témával vagy akár betegséggel találkozom, ami érint minket, biztos, hogy szerzek egy vagy több könyvet a témában.

A digitális nevelés kérdése pedig egyre aktuálisabb nálunk, hiszen Csenge iskolát kezdett, ahol már sok gyereknek saját okoskütyüje van és videójátékot játszik, Flóra pedig biztos, hogy bármit is kap vagy csinálhat a testvére, ő is akarja majd.

Bár én magam is a digitális térben dolgozom és lazulok, arról keveset tudok, hogyan lehet okosan bevezeti a gyerekeket ebbe a világba.

Digitális nevelés könyvből

Digitális Nevelés

Ehhez pedig most meg is érkezett a tökélet útmutató, vagy, ahogy a borítón is látszik, az útikalauz Tóth Dániel Digitális nevelés című könyve formájában, amit én stílszerűen e-könyv formájában olvashattam el. A könyv egy okosan felépített mankó a szülőknek, hogyan tudják tudatosan és fokozatosan bevezetni a gyerekeket a digitális világ rejtelmeibe, és hogyan tudják annak előnyeit kihasználni.

Nagyon szeretem az okosan felépített könyveket, és a Digitális nevelés az. Egyrészt Tóth Dániel nagyon hiteles szerző, hiszen nemcsak pszichológus, aki közel 15 éve kutatja a digitális világ jelenségeit, de szenvedéllyel játszó gamer is. Másrészt a könyv végigvezet minket minden korosztályon, vagyis az őket érintő aktuális kérdéseken a digitális világgal kapcsolatban.

Mikor kezdjük el bevezetni a gyerekeket a digitális világba? Mikortól legyen lehetőségük önállóan bóklászni a digitális térben? Hogyan készítsük fel a kamaszokat a közösségi médiában rejlő veszélyekre? Ezek a kérdések mind-mind megválaszolásra kerülnek.

De nemcsak a szülők számára lehet érdekes ez a könyv, hanem a fiatalok, fiatal felnőttek számára is, hiszen az internetes társkeresés is szóba kerül, ahogyan az influenszerek és a kamuprofilok kérdésköre is.
Ezt a könyvet egyszer veszi meg az ember, de biztos vagyok benne, hogy nem csak egyszer fogja fellapozni. És ami nagyon lényeges, nem megrémíteni akar, nem elaltatni a kételyeket, hanem reális képet festeni a digitális térről, annak minden előnyével és veszélyével együtt. Szülők, tanárok és fiatalok számára is egy kötelezően ajánlott könyv, melyet már nyomtatott formátumban is bevethetünk akár mindennapos használatra is.

A SZERZŐ

Kőszegi-Arbeiter Anita

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, gyerekkönyv író, és két kislány boldog édesanyja,aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet, így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével kezdtem meséket írni. Amikor a második kislányom, Flóra is megszületett, már általánossá vált nálunk, hogy saját meséket kapnak, ami nekik és róluk szól. Az írás nekem már nemcsak hobbi, hanem életstílus.

Szövegírással és mesekönyvkiadással foglalkozom, a mesékből meseelőadásokat tartok, én nagyon élvezem, hogy lényegében a hobbimból élhetek, ami az írás és az olvasás. Nemcsak író, de fekete öves olvasó is vagyok, ami azért is érdekes, mert gyerekként én bizony utáltam olvasni. Szerencsére édesapám mindent megtett, hogy ez ne így legyen, és annyira sikeres volt az erőfeszítése, hogy végül könyvmoly és író lettem. Az olvasóvá nevelés a szívügyem lett, hiszen ki lenne meggyőzőbb, mint az aki eredetileg nem is szeretett olvasni?

A meséim közöl már több eljutott a nyomtatásig: www.koszegianita.com

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket